Unlimited WordPress themes, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Computer Skills
  2. Disk Utility

Како да креирате апликација за инсталирање на апликација базирана на DMG

by
Read Time:1 minLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Phoebe Phalange (you can also view the original English article)

Додека Mac App Store е дефинитивно одлична опција за дистрибуирање на вашата апликација, тоа не е за секого. Апликации кои не можат да ги искористат предностите на песочни или други ограничувања наметнати од Apple, ќе треба да најдат друга рута за дистрибуција.

Во ова упатство, ќе ви покажам како да креирате DMG-базиран инсталер за вашата апликација која е совршено оптимизирана за Retina дисплеи.

Screencast

Додека теоретски би можеле да постигнете сè што разговарам во ова упатство без никаков дополнителен софтвер, апликацијата за криење и отклучување на датотеки, како invisibliX, како и една за уредување слики, како Pixelmator, ќе ви заштеди многу време и напор.

Конечно, ако барате повеќе информации за командата tiffutil која се користи за создавање на мулти-репрезентативни TIFF слики, проверете ги упатствата за висока резолуција, од Apple's Developer Library.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.